Denderleeuw heeft titel FairTradeGemeente beet

fairHet is zover! Vanaf 13 december mag Denderleeuw zich officieel FairTradeGemeente noemen.

Schepen van Duurzaamheid Sofie Renders legt uit welke weg Denderleeuw heeft afgelegd om de titel te bemachtigen: “De Denderleeuwse gemeenteraad nam al in 2011 de principebeslissing om FairTradeGemeente te worden. Het zette een heel traject in gang waarbij de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking (GROS) en later de trekkersgroep het voortouw namen.

Winkeliers en horeca-uitbaters werden warm gemaakt om fairtradeproducten aan te bieden en scholen en verenigingen gestimuleerd om de producten te gebruiken. De succesvolle organisatie van een markt met fairtradeproducten en lokale duurzame producten vormde dit voorjaar een (h)eerlijk sluitstuk van de campagne. Dankzij de inspanningen van velen is de titel de bekroning van het gemeentelijke fairtrade-initiatief dat een ruim publiek kennis liet en laat maken met de verrassende veelzijdigheid van eerlijke duurzame handel.”

“Het label is dan wel binnen”, vervolgt Renders, “maar daarmee is de kous nog niet af”. “We willen als gemeente het goede voorbeeld geven door te kiezen voor producten van eerlijke handel en door meer kansen te geven aan duurzame landbouw. We gaan ook voor een veralgemening van de aankoop en het gebruik van producten met een fairtradelabel bij de gemeentediensten en schrijven het criterium duurzaamheid in onze aankoopprocedures in.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here