Reizen via buurlanden financieel aantrekkelijker

zeeReizen via buurlanden financieel aantrekkelijker

Voor Belgen lijkt het reizen via Nederlandse luchthavens financieel steeds aantrekkelijker te worden. Vanuit Nederland vliegen al duizenden Belgen naar diverse bestemmingen wereldwijd waarbij er geprofiteerd wordt van aantrekkelijke aanbiedingen. Ook voor Nederlanders is het verstandig om de prijzen te vergelijken want voor hen kan het voordeliger zijn om via een Belgisch reisbureau te boeken of via een Nederlandse reisaanbieders die via Belgische luchthavens vertrekt.

De prijzen van specifieke bestemmingen verschillen enorm en vertrekken in een naburig gelegen land kan al gauw honderden euro’s per persoon goedkoper zijn. Zo vallen de vakanties van beide landen niet in dezelfde periode en hierdoor verschillen de hieraan gekoppelde hoogseizoenprijzen ook. In de Nederlandse zomervakantie kan er in België bijvoorbeeld geprofiteerd worden van de reguliere prijzen die doorgaans stukken lager liggen dan de speciale vakantietarieven. Nederlanders boeken graag via een betrouwbaar reisbureau in België vanwege de aantrekkelijke kortingen op kindervakanties en kindvriendelijke bestemmingen. De vele reisvergelijkingssites maken het steeds eenvoudiger om te vergelijken. Onder Nederlanders zijn vertrekhavens net over de Duitse grens razend populair vanwege de gunstige liggen, goede bereikbaarheid en de scherpe aanbiedingen die doorgaans gelden. Dit succes is mede te wijten aan het feit dat Duitsland vroeger geen vliegtax hanteerde terwijl in Nederland een vliegbelasting tot wel 45,= euro per ticket gold. De vliegtax is in Nederland inmiddels afgeschaft en Duitsland kent tegenwoordig wel een vliegbelasting.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat Brussels Airport de laatste jaren een explosieve groei in populariteit en het aan reizigers uit het met name het zuiden van Nederland en het zuidwesten van Duitsland kent. Naast de aantrekkelijke prijsvoordelen, is deze luchthaven gunstig gesitueerd en prima bereikbaar met de Thalys of de reguliere treinen. Brussels Airport ligt op slechts 12 km afstand van Brussel en daarnaast is Brussels (zuid) Charleroi dat op 46 km van Brussel ligt ook een prima alternatief. Met name de kleinschaligheid van deze Belgische luchthavens ten opzichte van bijvoorbeeld het Nederlandse Amsterdam Schiphol maken dat dit gewilde vertrekbestemmingen zijn.

Onlangs werd er in Nederland nog bekend gemaakt dat de vliegtax mogelijk weer ingevoerd gaat worden. Deze belasting gold van juli 2008 tot juli 2009 en de plannen voor een mogelijke herinvoering stuitte onlangs nog op felle protesten van medewerkers van diverse Nederlandse vliegmaatschappijen. Hierdoor wordt goedkoop vliegen onmogelijk gemaakt voor de vakantiegangers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here