Nieuw gemeenschapscentrum aan Dendergalm te Gijzegem

aalstNieuw gemeenschapscentrum aan Dendergalm

De gemeenteraad keurde op 26 november 2013 de aanbesteding voor de bouw van een gemeenschapscentrum te Gijzegem goed. Het recreatiedomein Dendergalm krijgt er een multifunctionele nieuwbouw bij en ook de buitenomgeving wordt grondig onder handen genomen.

Moderne nieuwbouw

De stad breidt het recreatiedomein Dendergalm uit met een nieuwbouw van ongeveer 777 m². De nieuwbouw zal volgende functies bevatten: een cafetaria met keuken en polyvalente zaal, een vergaderlokaal, douches voor de sportterreinen, sanitair, bergruimtes, een technische ruimte en een jeugdlokaal en repetitieruimte. De aanhoudende lokalenproblematiek van jeugdhuis Jome lag overigens aan de basis van dit project. Bij het jeugdlokaal en de repetitieruimte werden uiteraard de nodige akoestische toepassingen voorzien, zodat er geen geluidsoverlast voor de buurt mogelijk is. De stad zal ook maximaal betrokken zijn bij de uitbating van het jeugdlokaal via onder meer een gebruikersovereenkomst met strenge voorwaarden. Ook voor de wijkagent is een ruimte voorzien in het nieuwe gemeenschapscentrum. De dienst gebouwen en technieken maakte een ontwerp, met aandacht voor diverse duurzaamheidsmaatregelen en verkreeg reeds een goedgekeurde bouwaanvraag. De stad verwacht de bouw te starten in maart 2014. De kost wordt geraamd op 1.500.000 EUR inclusief BTW.

Aantrekkelijke buitenomgeving

Na de bouw van het gemeenschapscentrum vangen de herinrichtingswerken aan. Het huidige speelterrein wordt omgevormd tot een eigentijds terrein met speeltoestellen voor kinderen tussen 2 en 10 jaar. Onder meer tennispleinen, een skate-ramp en een multifunctioneel speelveld staan op het programma. Voor jong én oud wordt een petanquebaan aangelegd. De vernieuwing van het recreatiedomein betekent een grote meerwaarde voor Iwein De Koninck, schepen van Jeugd. De jongeren uit Gijzegem krijgen met het nieuwe gemeenschapscentrum eindelijk een nieuw jeugdhuis. De verantwoordelijken van het huidige jeugdhuis Jome worden nauw betrokken bij de realisatie van de nieuwbouw en de invulling van het jeugdlokaal. Samen hopen we er een project op maat van de jonge gijzegemnaren van te maken. Ook voor de kleinsten doen we opnieuw inspanningen,” aldus De Koninck. De vernieuwing van het recreatiedomein betekent een meerwaarde voor heel Gijzegem en biedt ook toeristische voordelen. Het domein wordt aangeduid op het jaagpad en zal dus ook de voorbijkomende fietsers kunnen bekoren.

Foto: aalst.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here