Kruid de stoet als losse groep tijdens carnaval Aalst

Aalst Carnaval Sfeer 2013 Voil Janetten_DSC0841Kruid de stoet als losse groep

Na het aangepaste reglement voor de ‘vaste’ carnavalsgroepen is er nu ook een nieuw reglement voor de losse groepen. En dat is het resultaat van een constructieve samenwerking tussen het ‘Charterelle’, de adviesraad Feestcomité en de dienst Evenementen.

De losse groepen zijn het peper en zout van de carnavalsstoet. Met hun creativiteit als grootste wapen zorgen ze voor de ludieke noot waarvoor onze stad zo gekend is. En dit kan met relatief beperkte middelen.

Basisrecept losse groep
Wil jij met je vrienden de stoet ook kruiden? Hou je dan aan volgende regels waardoor je als losse groepen kunt zorgen voor een geslaagd carnavalsrecept:
• een losse groep bestaat uit maximaal 14 leden
• het gekozen thema is een uitbarsting van de typische Aalsterse spot en satire
• de afmeting van de individuele kar is beperkt tot 2×3 meter
• elektromotoren en pure man-of vrouwkracht zijn de enige manier om de kar door de stoet te loodsen

Op verschillende plaatsen op het traject zijn er controlepunten voor de losse groepen.

Elektro-aandrijving
Voor de aandrijving van de karretjes kunnen losse groepen enkel gebruikmaken van elektromotoren, aangedreven door batterijen of elektriciteit, erg eco-vriendelijk dus. Ook voor het voeden van licht- en klankinstallaties genieten batterijen de voorkeur.

Geslaagde samenwerking
De stad is ervan overtuigd dat dit nieuwe reglement losse groepen aanspoort nog creatiever, gebalder en ludieker uit te pakken op 2 maart 2014! Ook Christophe Troch, voorzitter van het Feestcomité, en Jan Louies en Jacky De Pauw van het ‘Charterelle’ zijn zeer tevreden met het resultaat.

Christophe Troch: “Het samenvoegen van het oude reglement van de Stad en de regels van het Charterelle is een belangrijke stap richting één globaal stoetreglement. Daarin willen we in de toekomst de eigenheid van alle verschillende deelnemers bevestigen. Bij losse groepen denk ik dan spontaan aan spitsvondigheid en kleinschaligheid. En voor wie het groter ziet is er dankzij het opheffen van de numerus clausus ook nog steeds een plaats in de stoet.”

Jan Louies en Jacky De Pauw: “De algemene vergadering van ‘De Losse Groepen’ heeft met algemeenheid van stemmen het ontwerp van het nieuwe samengevoegde stoetreglement voor losse groepen goedgekeurd. ‘De Losse Groepen’ zullen verder blijven mee-ijveren voor een vlotte en kwaliteitsvolle stoet, waarvan de losse groepen een onlosmakelijk deel vormen.”

Inschrijven als losse groep kan tot 14 februari 2014 bij de dienst Evenementen. Het reglement van de losse en vaste groepen kun afhalen bij dezelfde dienst of downloaden van de carnavalswebsite www.aalst.be/carnaval. Inschrijven als vaste groep kan tot 31 december 2013.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here