Jong N-VA voert actie in de tegen doorschuifpolitiek van Di Rupo I

nvaJong N-VA voert actie tegen staatsschuld

Op donderdag 28 november voert Jong N-VA actie tegen de doorschuifpolitiek van Di Rupo I. De jongeren geven de factuur van de gigantische staatsschuld terug aan wie ze laat toenemen: de regering. Om 11 uur worden de rekeningen naar de Wetstraat 16 gebracht.

Jong N-VA-voorzitter Ralph Packet: “De schulden van vandaag, zijn de belastingen van morgen. De lasten om de Belgische begroting op orde te krijgen worden steeds zwaarder, de solidariteit duurder, en daarbovenop laat de regering een gigantische staatsschuld na.”

Volgens Eurostat liep onze schuldengraad onder Di Rupo op tot 397,851 miljard euro, of 105 procent van het bruto binnenlands product. In plaats van te saneren, nam het overheidsbeslag alleen maar toe. Deze regering schuift de rekening gewoon door naar de volgende generaties. Jong N-VA neemt dit schuldige verzuim niet, en legt de factuur opnieuw voor aan de regeringspartijen.

Om de schuldgraad tegen eind dit jaar te beperken tot 100 procent, zoals Di Rupo heeft beloofd aan Europa, wil de regering zich tot allerlei kunstgrepen wenden. Zo was de verkoop van BNP Paribas een eenmalige ingreep die de druk op de schuld alles behalve structureel doet afnemen. Minister van Financiën Koen Geens (CD&V) stelde ook voor om overheidsinstellingen te verplichten hun spaargeld in overheidspapier te beleggen. Volgens de Europese boekhoudregels mogen die beleggingen worden afgetrokken van de schuld.

Packet: “Dergelijke eenmalige trucjes volstaan niet. We zien dat deze regering niet spaart, haar verantwoordelijkheid niet neemt, en liever belast. Jongeren voelen zich in hun toekomst bedreigd. Als de regering niet structureel ingrijpt, gelooft straks niemand nog in het sociale model zoals we het altijd hebben gekend en nodig hebben.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here