600 tablets, 2 000 pc’s en 100 servers voor de Brusselse middelbare scholen

computers

computers600 tablets, meer dan 2 000 pc’s en 100 servers voor de Brusselse middelbare scholen

Het Centrum voor Informatica voor het Brusselse Gewest (CIBG) legt de laatste hand aan de levering van tablets aan de middelbare scholen die ervoor gekozen hebben dit nieuwe pedagogische hulpmiddel voor hun leerlingen in huis te halen. Deze apparatuur was één van de drie uitrustingsbundels waaruit de middelbare scholen in het kader van het Multimediaplan konden kiezen. De andere bundels bestonden uit een reeks pc’s of interactieve projectoren.

Ter die gelegenheid heeft Gewestminister voor Informatica mevr. Brigitte Grouwels in Anderlecht een bezoek gebracht aan twee klassen, waarvan de leerlingen voortaan tablets gaan gebruiken. Eerst was een school uit het algemeen onderwijs aan de beurt, het Institut Marie-Immaculée Montjoie in Anderlecht. Daarna volgde Elishout-COOVI, een school voor technisch en beroepsonderwijs.

Dit project ter waarde van 3,2 miljoen euro was specifiek bedoeld voor het middelbaar onderwijs in Brussel. 162 scholen uit alle netten zijn ingegaan op de uitnodiging van het CIBG, de beheerder van het Multimediaplan. Begin 2014 moet het hele project rond zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here