Belgische vrouw krijgt steeds grotere borsten

aa borstenNiet eerder gepubliceerde cijfers van Europa’s grootste “ondeugende” warenhuis bevestigen eerdere consumentenpeiling: Belgische vrouw krijgt steeds grotere borsten.

De omvang van de Belgische vrouwenborsten neemt steeds verder toe. Belgische meisjes hebben op steeds jeugdiger leeftijd een grote cupmaat (D of groter) nodig.

Dat blijkt uit een onderzoek, gedaan naar de aankoop van lingerie door de Europese vrouwen in acht landen (behalve België, Nederland, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Tsjechië, Polen en Oostenrijk). Het onderzoek is uitgevoerd door Beate Uhse, het in Duitsland beursgenoteerde erotiekbedrijf, in België bekend van het grootste online erotiekwarenhuis Pabo en 10 fysieke retail filialen.

‘Cup F Explosie’
In België kan gesproken worden van een ‘Cup F explosie’. In twee jaar tijd zijn in de meest gangbare taillematen (80 en 85) de bestellingen van de cup F ongewoon sterk toegenomen. In de taillemaat 80 stegen de bestellingen van de cup F met 122 procent. Bij taillemaat 85 was de toename ook significant: cup F met 70 procent. In totaal gaat het om honderd duizenden stuks lingerie per jaar (exacte aantallen maakt het concern niet bekend).

Uit verscheidende medische onderzoeken werd al de trend zichtbaar dat de omvang van de Belgische vrouwenborst toeneemt. Niet eerder deed de grootste erotiekonderneming van Europa onderzoek naar het daadwerkelijke aankoopgedrag van haar cliënten in relatie tot de cupmaat. Uit onderzoek van Intomart GFK bleek ook dat vooral vrouwen van 30 en 40 jaar relatief grote borsten hebben. Het onderzoek van Beate Uhse toont aan dat de omvang van de borsten ook op jongere leeftijd toeneemt.

Seksuologe Kaat Bollen: voornaamste oorzaak niet zo sexy
Psycologe en seksuologe Kaat Bollen, o.a. bekend van haar boeken over schaamhaar en borsten, zegt over de oorzaken van de alsmaar groter wordende vrouwenborsten: “De voornaamste oorzaak is niet zo sexy, want die ligt in het feit dat vrouwen zwaarder worden. En een hoger BMI staat voor meer vet. En jawel, borsten bestaan grotendeels uit vet. Een andere oorzaak die ook meespeelt is het feit dat we tegenwoordig veel meer hormonen tot ons krijgen. Niet alleen gaan meisjes vroeg aan de pil en nemen ze hem langdurig, ook komen deze hormonen terug in de natuur terecht door de natuurlijk gang van zaken (hormonen worden dus ook uitgeplast). Hierdoor bevat tegenwoordig zelfs kraantjeswater een bepaalde hoeveelheid hormonen! Al komt dat uiteraard ook door de hormonen of gelijkaardige stoffen die in de (vee) teelt gebruikt worden. Tot slot mogen we ook de borstvergrotingen niet negeren. Een heel aantal vrouwen kiest ervoor om de natuur een handje te helpen. En tja, dames die dat doen kiezen vaak ook voor een grote cup. Als ze dan toch in hun lichaam laten snijden..”

borstGrotere BH’s
“Maar gelukkig is het niet allemaal kommer en kwel. De mode gaat met deze ontwikkeling mee.Tegenwoordig zijn er ook mooie beha’s voor grotere maten op de markt. Vroeger moest je je tevreden stellen met een grote bommabeha, vandaag de dag is dat gelukkig niet meer het geval. Beha’s voor grotere maten zijn dus een stuk aantrekkelijker geworden, waardoor je ze ook sneller zult kopen!”

Lust of Last?
Zijn grotere vrouwenborsten een lust of een last? Kaat Bollen: “Grotere borsten kunnen inderdaad een last zijn. Ik spreek uit ervaring! Grotere borsten zijn zwaarder en dat voel je aan je schouders, aan je nek.. Spanningspijn is dus niet nieuws voor vrouwen met een grote cup. Zeker als je ook nog eens gaat sporten. Maar, het goede nieuws is dat je met een deftige beha veel kan verhelpen. Heel veel! Ik zeg dus: geef je borsten wat ze nodig hebben en blijf van ze genieten!” aldus Kaat Bollen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here