Buurtsporters vragen steun aan Aaltenaars om energiefactuur te betalen

buurtsportBuurtsporters vragen steun Aaltenaars

De buurtsporters zoeken steun bij de bevolking om het project Combat Sambo zelfstandig, sociaal en laagdrempelig te kunnen voortzetten. “We beschikken nu wel over een zaal en over het nodige trainingsmateriaal. Maar de energiefactuur voor de verwarming zullen we zelf moeten betalen en hiervoor hebben we steun nodig”, verklaart Gert Mettepenningen, medewerker van buurtsport en verantwoordelijke van het project. “We zoeken ook creatief naar middelen. Zo hebben we ons bijvoorbeeld recent ingeschreven voor de wedstrijd ‘Gastvrije Gemeenten’ van Vluchtelingenwerk Vlaanderen.”, vervolgt Mettepenningen. “Om 1000 euro te winnen, moeten we tegen 19 november de meeste stemmen hebben. Met de actieve medewerking van onze jongeren en van de talrijke sympathisanten van Buurtsport hopen we dat dit ons nog lukt. ”, besluit de medewerker van buurtsport.

Buurtsport Aalst is een laagdrempelig sportproject voor Aalsterse jongeren. Het project Combat Sambo, waarbij gevechtstechnieken aan de jongeren worden aangeleerd, werd door het stadsbestuur van Aalst in september met onmiddellijke ingang stopgezet. Maar de deelnemende jongeren en trainer Ahmed gaan verder met het project en vragen dus uw steun om de energiefactuur voor de verwarming te kunnen betalen.

Zo te zien hebben niet veel sporters zin om deze groep de steunen. Na ons bezoek (24 uur na het bericht op de stempagina) hebben zelfs alle 10 personen op de foto hun stem nog niet uitgebracht. Zou het stadsbestuur van Aalst dan toch gelijk gehad hebben om het project niet meer te steunen.

Stemmen op het project Combat Sambo kan op: http://www.gastvrijegemeente.be/initiatieven/combat-sambo-aalst

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here