Limburgse Laura Riemis is Miss Global Belgium 2014

missglobalbelgiumLimburgse Laura Riemis is Miss Global Belgium 2014 en werkte meteen eerste officiële fotoshoot af

Na een lange voorbereidingsperiode vond gisteren de finale plaats van Miss Global Belgium 2014. In het Kursaal in Oostende werd de nieuwe Miss gekroond. Laura Riemis is 20 jaar, afkomstig uit Overpelt en studeert Communicatiemanagement. Taïlina Seery (20) uit Brugge werd Eerste Eredame. Gaëlle Stockbroeckx (20) uit Halle vervolledigt de Top 3 als Tweede Eredame.

De organisatie beloofde ‘geen saaie show of simpele choreografieën’ en het publiek kreeg waar ze voor gekomen was. Er werd een show gebracht van ongezien topniveau in de Belgische Missenwereld, aldus de Missensite www.missitems.be. Technische en artistieke hoogstandjes vulden de choreografieën en de show aan. ‘We beloofden voor onze derde editie ‘bigger and better’ en dat hebben we zeker en vast waargemaakt. Zo’n finaleshow is voor een missverkiezing weinig gezien en we zijn heel fier dat we dit jaar toch een aantal niveau’s gestegen zijn.’, aldus de organisatie.

16 meisjes uit verschillende Vlaamse provincies strijdden dit jaar voor het felbegeerde kroontje. Voor de finale kregen de finalistes allerlei deadlines en opdrachten opgelegd die ze tot een goed einde moesten brengen. Eind oktober trokken de finalistes naar Alanya, Turkije waar ze een drukke voorbereidende week tegemoet gingen. Een cameraploeg volgde de meisjes en maakte van elk van hen een uniek portret die te zien was tijdens de finaleshow.

In de jury zetelden onder andere Miriam Jacques, Barbara Gandolfi, Bjorn Verhoeven, Nikolas Van der Veken (Janez Detd, Tom Goris (Mister Gay Vlaanderen) en Caro Verlé (Miss Global Belgium 2012) onder leiding van Carole Rooryck (Sterren op de dansvloer). De jury gaf de finalistes punten op onder andere spontaniteit, spraakvaardigheid en hoe ze defileren. Deze punten werden opgeteld met de punten van de organisatie en zo werd de Top 3 gekozen.

Veel slaap kwam er voor de kersverse Miss niet aan te pas. Ze verbleef afgelopen nacht in Hotel De Hofkamers in Oostende waar ze vanmorgen haar eerste officiële fotoshoot afwerkte. Na een uitgebreid champagne-ontbijt werd ze verwacht in de suite van het hotel.

De organisatie begon de verkiezing in 2010 uit onvrede met het resultaat en de onprofessionaliteit van heel wat andere verkiezingen. Elke finaliste wordt op een eerlijke en correcte manier behandeld. ‘Anna en ikzelf namen deel aan verschillende verkiezingen en zagen telkens hoe machteloos je als finaliste bent tegenover een oneerlijke organisatie. Wij hielden er niet altijd een positief gevoel aan over en dat is nu net wat we willen vermijden met het organiseren van Miss Global Belgium. We willen ook de glitter en glamour terug brengen van vroeger. Door het hoge aantal kleinere verkiezingen in België is het glamourgehalte van het ‘Miss-zijn’ de laatste jaren erg achteruit gegaan, wat jammer is. Daar willen wij graag verandering in brengen.’, aldus Stefanie Vandenabeele, organisatrice van Miss Global Belgium. Zij organiseert de verkiezing samen met Anna Decerf en Tijl Vandenabeele, een jong en ambitieus team.

Wie er niet bij was en nu toch een beetje nieuwsgierig werd, kan de finaleshow binnenkort herbekijken via digitale televisie. De zender wordt binnenkort bekend gemaakt via de Facebookpagina van Miss Global Belgium.

Copyright Foto’s: Bjorn Vanryckeghem en Johny Willemyns
www.missglobalbelgium.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here