Denderleeuw herdenkt Wapenstilstand

loopgrachtenDenderleeuw herdenkt Wapenstilstand

De jaarlijkse herdenking van het einde van de Eerste Wereldoorlog valt dit jaar op een maandag. Met de wapenstilstandceremonie gedenken we niet alleen de slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog maar ook die van de Tweede wereldoorlog en bij uitbreiding deze van alle oorlogen in de wereld.

Het programma op maandag 11 november ziet er iets anders uit dan de voorbije jaren. Om 9.45 uur verzamelen alle geïnteresseerden aan de O.L.V. Ter Noodkerk van Huissegem (Landuitstraat 162, Denderleeuw) voor de misviering om 10 uur ter herdenking van de slachtoffers en overleden oud-strijders. Om 10.45 uur volgt de optocht naar de gemeentelijke begraafplaats van Denderleeuw, het monument ter nagedachtenis van Dr. Cochez en het gedenkteken aan de Sint-Amanduskerk (Dorp, Denderleeuw), telkens met neerlegging van bloemenkransen.

De optocht wordt gevormd door de brandweer, fanfare Sint-Cecilia, het schepencollege, de gemeenteraad en de OCMW-raadsleden, ambtenaren, het Rode Kruis, de Vriendenkring van de Civiele Bescherming en allen die graag deze plechtigheid met ons delen.

Twee authentieke legerjeeps en de gemeentelijke bus begeleiden de optocht naar het kerkhof waar het nationaal volkslied, de Vlaamse Leeuw en the Last Post gespeeld worden. Na de optocht kan u zich verwarmen in Den Breughel en er genieten van een drankje en een aperitiefhapje.

Te Deum op zondag 17 november
Naar aanleiding van de Dag van de Dynastie wordt op zondag 17 november na de misviering het Te Deum gezongen in de kerk van Huissegem. Ook op deze plechtigheid heet de gemeente u hartelijk welkom.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here