Inschrijving kleine carnavalsgroep

Aalst Carnaval Sfeer 2013 Voil Janetten_DSC0987Inschrijving kleine carnavalsgroep

Momenteel telt de stad Aalst 63 ingeschreven carnavalsgroepen, opgedeeld in kleine, middelgrote en grote groepen. Binnenkort kan dit aantal groeien, want de stad heft de limiet voor het aantal ingeschreven groepen op. Inschrijven kan tot 31 december 2013.

De nieuwe groepen komen bij hun eerste deelname automatisch terecht in de categorie kleine groepen. Dit is vooral goed nieuws voor de groepen die al een tijdje op de wachtlijst staan, maar ook andere kunnen zich inschrijven, op voorwaarde dat ze voldoen aan de gestelde (technische) voorwaarden. Die bevorderen de professionaliteit van de groepen en zorgen voor een vlot verloop van de stoet.

Reglement is reglement
Zoals alle carnavalsgroepen moeten ook de nieuwelingen voldoen aan alle voorwaarden van het reglement voor ingeschreven groepen. Zo moet de groep uit minstens 15 leden bestaan (waarvan de helft + 1 in Groot-Aalst woont), mag de gemotoriseerde wagen niet groter zijn dan 13 meter en moet de groep een duidelijk thema brengen. Je kunt het reglement afhalen bij de dienst Evenementen (Keizersplein 21b) of downloaden van de website van de stad www.aalst.be.

Kleine groep ≠ losse groep
Deze versoepeling van het aantal ingeschreven carnavalsgroepen is specifiek gericht naar een groep van 15 of meer vrienden die enkele maanden voor Carnaval hun thema, wagen, muziek en kostuums op poten zetten. Momenteel legt de stad de laatste hand aan het reglement voor de losse groepen, die de stoet kleuren met het nodige ‘peper en zout’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here