Bert Schelfhout overtuigend nieuwe voorzitter Jong VLD

jong vldBert Schelfhout overtuigend nieuwe voorzitter Jong VLD

De afgelopen week kozen de leden van Jong VLD via een online verkiezing een nieuwe nationale voorzitter. Bert Schelfhout(29) kwam met 64% als winnaar uit de bus in een verkiezingsstrijd met Franc Bogovic(26) uit Brussel. Schelfhout wordt de eerste West-Vlaamse voorzitter in de geschiedenis van Jong VLD. Hij voerde campagne met ‘overal overtuigen’.

Bert Schelfhout: “Het is een eer én grote verantwoordelijkheid aan het hoofd te komen van onze bloeiende vereniging. Onze generatie staat grote uitdagingen te wachten. Jonge mensen maken zich zorgen over werkzekerheid, de toekomst van onze planeet en de combinatie werk-gezin. Met Jong VLD hebben wij concrete antwoorden om jongeren een positief toekomstperspectief te geven. Dat gaan we de komende jaren duidelijk maken.”

Schelfhout woont in Deerlijk, waar hij voorzitter is van de lokale Open Vld-afdeling en fractieleider in de gemeenteraad. Hij studeerde politieke wetenschappen aan de universiteit van Gent. Beroepshalve is hij werkzaam als parlementair medewerker van Vlaams volksvertegenwoordiger Mercedes Van Volcem.

Bert Schelfhout volgt Frederick Vandeput op die de voorbije 2 jaar voorzitter was. Onder Limburger Vandeput brak Jong VLD haar ledenrecord. “We zijn de juiste weg ingeslagen en zullen hier nu op verder bouwen. Ik wil aan een brede groep jongeren duidelijk maken waar Jong VLD voor staat.”, besluit voorzitter Schelfhout.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here