Ook de HoGent flikkert op

flikkerOok de HoGent flikkert op

HoGent Studentenraad ondersteunt fietsverlichtingscampagne Stad Gent

Nu de herfst in het land is, wordt het vroeger donker. En dat wil zeggen dat fietsers minder zichtbaar zijn in het verkeer. Om de veiligheid van de HoGentenaars te garanderen, verkoopt de Hogeschool Gent Studentenraad op maandag 4 november fietslampjes aan studenten in samenwerking met studentENmobiliteit.

De fiets is een populair vervoersmiddel bij studenten. Voor de veiligheid is het belangrijk dat die fiets ook technisch in orde is. Nu de herfst in het land is, wordt het vroeger donker. De Gentse politie wil daarom fietsers attent maken op het belang van zichtbaarheid in het verkeer. Maar ook de HoGent wil haar steentje bijdragen.

Op maandag 4 november 2013 organiseert de Hogeschool Gent Studentenraad daarom tussen 12 en 13.30 uur een fietslampjesverkoop op campus Schoonmeersen. Diezelfde dag voert de Gentse politie van 18 tot 20 uur een grote fietsverlichtingscontrole aan het Woodrow Wilsonplein (Gent Zuid). Fietsers die niet in orde zijn, krijgen een boete van 55 euro en moeten hun fiets zo snel mogelijk in orde brengen.

“Als je kan kiezen tussen 55 euro boete of 7,50 euro voor een volledige set fietsverlichting inclusief batterijen, dan is die keuze snel gemaakt”, zegt Timothy Segers van de HoGent Studentenraad. “En als je alleen een achterlicht nodig hebt, dan betaal je maar 3,75 euro.”

Jens Antjon, voorzitter van de HoGent Studentenraad: “Onze eerste zorg is natuurlijk om de veiligheid bij de fietsende student te verbeteren. Maar we beschouwen dit meteen ook als een leuke actie om de studentenraad in de kijker te zetten en om duidelijk te maken dat de studentenraad niet alleen actief is binnen de HoGent, maar ook daarbuiten. De studentenraad zit in heel wat externe overlegorganen, vandaar ook deze actie ter ondersteuning van de fietsverlichtingscampagne van de Stad Gent.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here