Straathoekwerker maakt persoonlijke hiphopplaat

dunaDyna Dee, straathoekwerker maakt persoonlijke hiphopplaat.

Naast het werk op straat, is Vincent Detaeye (Dyna Dee) ook rapper. Hij vuurt zijn debuut ep ‘Straffe Toebak’ af op de Vlaamse hiphopscene. Deze bevat bijdrages van Tom Kestens (Das Pop/Lalalover) en oude gekenden in het genre zoals Castro & Mellow P.

De plaat laat je in de ziel kijken van de jongeman. Hij schuwt het niet zijn verleden en gevoelens te benoemen. Thema’s zoals eenzaamheid, zelfmoord, radeloosheid, verlies tot zelfs zwarte magie passeren allemaal de revue. Herkenbare emoties in deze jachtige samenleving.

De volwassen raps overstijgen het klassieke eindrijm en zetten in op klankrijm. De beats en scratches klinken rechttoerechtaan en vormen samen met de gevarieerde raps een samenhangend geheel. Straffe Toebak dus.

De ep bevat 10 nummers en is te beluisteren op Spotify, beschikbaar op Itunes en voorlopig gratis te downloaden op Bandcamp.

Eerder deze maand gooide hij de videoclip van de single ‘Rode Draad’ online. Deze werd in het hiphopmilieu warm onthaald en goed bekeken.

Al meer dan 10 jaar is Dyna Dee gepassioneerd door de hiphopcultuur. Het begon met platen kopen, mc battles winnen en zelf muziek maken. Met zijn Gentse crew Basta Bla werd hij meermaals geïnterviewd op Studio Brussel, deed hij verschillende jeugdhuizen en grote concertenzalen aan. Nu komt hij dus opzetten met solowerk.

www.dynadee.be

De link/download van de ep vind je hier: http://dynadee.bandcamp.com/album/straffe-toebak

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here