Theaterproductie brengt een verhaal van het meest legendarische WK voetbal

voetbalTHEATERPRODUCTIE – MET DE OGEN DICHT

Volgende week woensdag, 6 november 2013, vindt in de Stadsschouwburg in Brugge de première plaats van de theaterproductie ‘Met de ogen dicht’. Deze voorstelling brengt het verhaal van het meest legendarische WK voetbal dat de Rode Duivels tot hiertoe gespeeld hebben, namelijk dat van Mexico ’86.

Het turbulente verhaal, met ups en downs, met veel anekdotes en nooit vertelde verhalen, wordt gebracht door ex-Rode Duivel Leo Van der Elst, bijgestaan door sportjournalist Ruben Van Gucht. De regie is in handen van zanger, journalist en regisseur Stijn Meuris. Het verhaal begint op een koude novemberavond in het Astridpark, maakt een ommetje langs Nederland en Zwitserland, brengt een bezoek aan het broeierige Mexico en eindigt in een vreugdedronken België. Tussendoor worden heel veel kleine verhalen met grote prestaties verweven. ‘Met de ogen dicht’ besteedt vooral aandacht aan de gebeurtenissen die zich buiten het oog van de camera’s hebben afgespeeld. Wat deden vijf Rode Duivels in het holst van de nacht in Brugge na de kwalificatie tegen Nederland? Hoe vlot of stroef verliep de kamerindeling? Welke legendarische woorden sprak Jan Ceulemans na zijn doelpunt tegen Spanje? Wat kwam Prins Filip doen in Mexico? Het publiek wordt meegenomen op een rollercoaster van emoties, gaande van euforie tot humor en van verdriet tot hoop.

Deze theaterproductie zal na deze tournee enkel nog hernomen worden in het najaar van 2014. Voor alle bijkomende informatie: info@metdeogendicht.be. Kalender: www.metdeogendicht.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here