Hondenteam Politiezone Gent bestaat 1 jaar

hondenneusPolitiezone Gent: 1 jaar Hondenteam

Een goed jaar geleden werd het Hondenteam binnen Politie Gent uitgebreid van één duo naar zeven duo’s. Tussen januari en september 2013 werden
4315 uren besteed aan patrouilles, acties en ordediensten. Daarnaast zorgt het Hondenteam onder andere voor bijstand aan interventieploegen en voert het kleine opdrachten uit zoals nazicht bij een melding van overlast of een vaststelling na een inbraak. In het voorbije jaar heeft het Hondenteam meermaals haar meerwaarde kunnen aantonen in de werking van Politie Gent.

Een goed jaar geleden werd het Hondenteam binnen de Politiezone Gent nieuw leven ingeblazen. Nadat Gent één van de eerste politiekorpsen in België was met een hondenbrigade, werd het team, door verschuivingen in prioriteiten en middelen, voorheen herleid tot slechts één duo (geleider + hond). Bij de doorlichting van de Politie Gent in 2010, werd echter snel duidelijk dat een stedelijke omgeving als Gent behoefte had aan de uitbouw van een volwaardig Hondenteam. In 2012 vervoegden zes duo’s het team.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here