RUGBY… Belgische beloften naar halve finale Europees kampioenschap

RUGBY… Belgische beloften naar halve finale Europees kampioenschap

België heeft zijn start in de eindronde van het Europees Kampioenschap voor Beloften (-19) in Portugal niet gemist. De Belgen domineerden favoriet Rusland en gaan naar de halve finales. 3 Dendermondenaars speelden een belangrijke rol in de overwinning.

De Belgen, die getraind worden door Matthieu Julia en de Dendermondse jeugdcoach François Bultez zijn er deze namiddag, zondag 27 september, in geslaagd een vrolijke binnenkomer neer te zetten in Lissabon. België speelde een heel sterke 1ste helft, met o.a. een voortdruend dreigende Savenaca Vocea (Dendermonde); Onze landgenoten leidden 19-0 bij de rust.

In de tweede speelhelft startte Jim Van Heymbeek (Dendermonde) zijn internationaal debuu. Rusland vocht zich terug tot 19-5, maar al vrij snel nam België opnieuw de bovenhand. Toen ook Dendermondenaar Jonas Van Den Bossche zijn kans kreeg, kon die met precies line-out-werk mee de basis leggen voor een vlotte Belgische zege. Marc Tchangue verzekerde de Belgische zege met een try, en via een laatste reutel van de Russen werd de eindstand vastgelegd op 33-12.

Russen verrassend uitgeschakeld dus, en België naar de halve finales, waar het de winnaar van de wedstrijd Portugal-Polen ontmoet.

RUGBY – DENDERMONDE : JEUGD -15 & GAZELLEN2 VLOT AAN DE WINST

Geen rugby voor de Dendermondse topploegen het voorbije weekend. Waterloo verkoos de inhaalwedstrijd te verleggen naar de maand maart, en de nationale dames wikkelden, net zoals de oudere jeugdreeksen, internationale verplichtingen af. De Dendermondse U15 ging wel aan de slag, tegen Black Star uit Charleroi. Het werd een vlotte 35-17 overwinning (met o.a. een hattrick voor Quinten Hofman), en door het bonuspunt nestelen de youngsters (zie foto) zich mooi op de 2de plaats van hun poule. Gazellen 2, die al zeker waren van een stek in de hoofdtabel, werkten hun laatste wedstrijd in de voorronde af met een mooie uitzege bij Maasland (12-24), en nemen daarmee de periodetitel : alle wedstrijden gewonnen, en allemaal met een bonuspunt. Het lijkt te zullen uitdraaien op een strijd tussen Dendermonde en Vorst voor promotie naar de nationale competitie.

De Dendermondse U15 liet vanaf het begin van de wedstrijd geen twijfel bestaan over zijn ambities. De jongens en meisjes van trainers Aaron Demnati en Dan Rossel gingen vlot in de aanval, en openden snel via Nicolas Roels 5-0). Nog in de eerste helft voegden Quinten Hofman, Michiel Van Hemelryck, Nicolas Roels en Henri Pauwels elk een try toe aan de score. Eén snelle actie van de Karolingers volstond om tegen te scoren, en toen vlak voor rust de Henegouwers hun slotoffensief inzetten, leverde dat een tweede try op. Ruststand : 20-10. De tweede helft was integraal voor DRC, dat vooral via consistent rugby van Tom Verhavert, Arne Scherps en Joran Verhofsté de wedstrijd bleef domineren, waardoor de razendsnelle Hofman nog 2 x kon afwerken (30-10). Na een mooie tegenscore van Charleroi (30-17) kon DRC zich toch nog tot een slotakkoord bewegen, en het was de jonge Alexander Van Der Vreken die de eindstand vastlegde op 35-17. Daarmee rukt Dendermonde op naar de 2de plaats in de rangschikking.

rugby

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het team van Gazellen2 kon zaterdag coach Pedro Noronha een mooi verjaardagscadeau aanbieden door ook de laatste wedstrijd van de voorronde, uit bij het verre Maasland, te winnen met een bonuspunt, en zo de periodetitel binnen te halen. En zo geschiedde : met tries van Charlotte Kuhn, Eline Vervaet, Fien Amant en Emma Moens en twee conversies van Evi Hellinckx regen de meisjes van bezielster Charlotte Dumez ook deze laatste scalp aan hun riem (12-24), en kunnen ze zich nu gaan concentreren op het grotere werk in de promotiepoule. Daar lijken Oudenaarde, Waterloo en, vooral, Vorst de lastigste tegenstanders. Afspraak in Waterloo op 9 november en thuis tegen Vorst de week nadien.

De heren, die het een weekje zonder match moeten stellen, zagen zich deze week gezegend met een haalbare loting voor de 8ste finales van de Beker van België. Op 8 december ontvangen zij tweedeklasser Ottignies, terwijl al minstens drie eersteklassers zullen sneuvelen. De titanenstrijd tussen Bosvoorde en Schaarbeek lijkt de interessantste affiche. Gazellen 1 verplaatst zich op 9 november naar Bosvoorde voor een match die reeds beslissend kan zijn voor de play-off rangschikking.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here