De Gucht zit met een diplomatieke blunder in Congo

Alle deelnemers die mee zijn met minister De Gucht van Buitenlandse Zaken aan het Afrikaanse land hebben per ongeluk een rapport gekregen waarin achtergrondinformatie en betwistbare biografieën te lezen zijn over de Congolese leiders. Deze nota's waren vertrouwelijk en normaal niet voor alle delegatieleden en pers. De vertrouwelijke nota's zijn ongetwijfeld aan de Congolese leiders doorgespeeld. Door wie die doorgespeeld zijn moet nog onderzocht worden.

De achterban van premier Verhofstadt beschuldigt de journaliste Colette Braeckman van de Franstalige krant Le Soir ervan of zij weet welke gevolgen de publicatie van de inhoud van een dergelijke nota kan hebben voor de relaties tussen België en Congo.

Volgens het Laatste Nieuws zou het rapport het in vraag stellen of president Joseph Kabila wel echt de zoon is van oud-president Laurent Kabila. Het gastland reageerde zeer ontstemd. Kabila weigert mogelijk De Gucht te ontvangen.

Zou het een politieke afrekening kunnen zijn tegen De Gucht om hem in diskrediet te brengen ? http://www.hln.be/hln/cch/det/art_39974.html

Wij stellen De Gucht voor om eens een exorcistencursus te volgen aan de universiteit van het Vaticaan die vandaag van start gegaan is voor exorcisten, om kwade geesten uit te bannen bij bezetenen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here