Waar ligt het verschil tussen humor en discriminatie

Er is een verschil tussen humor, provocatie, discriminatie en vrije meningsuiting, waar ligt de lijn. Dat vragen velen zich af. Dit blijkt weer eens uit een Nederlandse weblog jaggle.nl. Deze weblog heeft een verzoek gekregen van het MDI gehad om een aantal reacties behorende bij het item Ter Dood Steniging te verwijderen, dit ivm racistische uitlatingen van enkele lezers van jaggle.nl.

De weblog reageert met volgende tekst "Wij hebben hier over nagedacht. Wij zijn van mening dat onze lezers verantwoordelijk zijn voor hun eigen uitlatingen. Ook denken wij dat Jaggle de mening weergeeft van de gewone burger op straat. Dit soort racistische opmerkingen worden op straat gemaakt. We hoeven het er niet mee eens te zijn, maar ze horen nu eenmaal wel in de discussie thuis. Als het goed is worden dit soort meningen vanzelf – door onze lezers – gecorrigeerd cq genuanceerd.

Het simpelweg verwijderen van dit soort opmerkingen – die wij als Jaggle niet ondersteunen!!! – zou een verkeerd beeld geven van hetgeen er momenteel in onze samenleving gebeurt. Kortom, wij laten de opmerkingen staan." Aldus jaggle.nl.

Volgens onze mening kan er wel een rechtzaak van komen. We volgen deze kwestie op de voet en houden jullie hiervan op de hoogte. http://www.jaggle.nl/log/item.php?id=10524

Welke gevoelens krijg je bij onderstaande foto ? Is dit humor, provocatie, discriminatie of vrije meningsuiting. Aan jullie om te oordelen.
[img]www.belg.be/ws/i_nieuws/holland1.jpg[/img]

LAAT EEN REACTIE ACHTER