Mishandelde vrouwen, ook in Belgê ?

Vrouwen worden nog steeds onderdrukt en vermoord, dat merkten we deze week in een Nederlandse reportage van Nova Een familielid vermoorden omdat de eer van de familie geschonden zou zijn. Eerwraak dus. Lang is gedacht dat het in Nederland slechts zou gaan om enkele incidenten. Niets is minder waar. Een paar weken geleden hield de Federatie Opvang op verzoek van NOVA een enquête onder Blijf-van-mijn-Lijfhuizen. Daaruit blijkt dat ruim 100 vrouwen op dit moment door wraakdreiging in acuut levensgevaar zijn.

We vroegen ons af of het hier in België ook zo erg gesteld is met vrouwen en kinderen die onderdrukt en gefolterd worden.

Een zaak die nog vers in het geheugen ligt is deze van OSMAN C. die op donderdagnamiddag 11 november naar imam M. telefoneerde van de Gentse centrale moskee en vertelde dat zijn vrouw hem bedroog en vond dat hij haar moest ,,afmaken om zijn eer te redden'. Hij vroeg daar de toelating van de imam voor. Hij geloofde dat zijn vrouw een minnaar had. Waarom hij ook zijn zuster vermoordde is nog onduidelijk. Daarna reed hij naar Nieuwerkerken bij Aalst. Daar vermoordde hij zijn ex-vriendin bij wie hij een kind van acht jaar had. Hij schoot ook haar nieuwe vriend en diens moeder neer.

Zou dit in België een alleenstaand geval zijn? Hoeveel vrouwen leven ondergedoken in België? Het zal hier wel allemaal niet zo erg zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here