Eerste Spyware voor Firefox is ontdekt

De eerste Spyware voor Firefox is ontdekt, dat schrijft security.nl. Dat Firefox ook niet meer veilig is voor Spyware komt omdat spywareprogrammeurs ook ontdekt hebben dat steeds meer gebruikers naar dit soort browser overstappen om op die manier Spyware te vermijden.

Na het verschijnen van de nieuwste versie van Firefox werden in veel reviews nogal wat browserstatistieken gepresenteerd van verschillende websites. Daarin viel op dat Internet Explorer langzaam maar zeker marktaandeel begint te verliezen aan Firefox.

Beveiligingsdeskundigen denken dat steeds meer spywareprogrammeurs kwaadaardige programma's voor Firefox zullen schrijven omdat het marktaandeel van de browser snel groeit.

Met welke reden maken sommige mensen spyware? Voor het geld natuurlijk.
Bepaalde software wordt op het internet gratis aangeboden. De reden hiervoor is dat deze software statistieken bijhoudt van het surfgedrag, welke hard- en software gebruikt wordt, wat op de computer allemaal gedaan wordt. Deze informatie wordt verzameld, doorgestuurd naar de makers van deze stupide software en verkocht aan derden. Dit gebeurt allemaal zonder medeweten van de computergebruiker. Spyware kan ook uw telefoonrekening opdrijven. Dialers maken gebruik van dure inbelverbindingen. Ze wijzigen stiekem het inbelnummer van je internetverbinding, zodat je belt aan een veel hoger tarief.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here