Parkeerplaatsen voor gehandicapten moeten verdwijnen

Parkeerplaatsen voor gehandicapten staan aangeduid met een bord. Momenteel hangen er in Evergem onder het bord affiches met de slogan 'Banden af van onze parkeerplaats'. Die wijzen de automobilist erop dat die parkeerplaats enkel voor gehandicapten is bestemd. Sommige automobilisten nemen het immers niet zo nauw en parkeren zomaar op de voorbehouden plaatsen. "Het is maar voor eventjes", luidt het dan vaak. Weet wel dat 'eventjes' voor een gehandicapte heel wat kan uitmaken.

Bovendien, wie er onrechtmatig parkeert riskeert een boete van 150 euro. De voorbehouden parkeerplaatsen vindt men in Evergem onder meer aan kerken, kerkhoven, scholen, op pleinen, het Stationsplein en in diverse straten, aan bibliotheken, het gemeentehuis, het cultuurcentrum, ontmoetingscentra en de sporthallen.

Sommige automobilisten vragen zich soms af of die parkeerplaatsen wel werkelijk nodig zijn. Verschillende parkeerplaatsen voor de mindervalide zijn ongebruikt terwijl er zoveel plaats te kort is om de wagen kwijt te geraken. Misbruiken van de blauwe kaart zijn er ook zeggen ze, als je eens kijkt op welke manier gehandicapte personen uit hun wagen springen, ze zijn gezonder dan wij allemaal. Deze stelling is de gedachtegang van sommige personen. Wat denkt de gemiddelde Belg hierover.

1 REACTIE

  1. Als de mensen die met recht een gehandicaptekaart hebben mogen voor mijn part, maar velen hebben een kaart omdat hun kind gehandicapt is, maar zij mogen enkel deze kaart gebruiken als zij daadwerkelijk de gehandicapte vervoeren en dus misbruik ervan dient te worden bestraft.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here