Alle holebiverenigingen samen op één stadskaart

Omdat elke holebi zijn/haar weg zou vinden in de stad, bracht de Dienst Gelijke Kansen van de Stad Gent samen met het holebihuis Casa Rosa drie jaar geleden al eens alle Gentse holebiverenigingen samen op één overzichtelijke stadskaart. Die allereerste oplage en de diverse herdrukken waren telkens onmiddellijk uitgeput.

Dit jaar maakt USE-IT het nieuwe holebiplan. Deze Gentse toeristische dienst voor jonge mensen heeft er niet alleen meer holebicafés in de stad op gezet, maar brengt in één moeite ook partylocaties, holebivriendelijke gastenkamers, restaurants en ontmoetingsplaatsen in kaart.

Het plan in regenboogkleuren is helemaal op maat van homo's, lesbiennes en biseksuele jongeren gesneden, maar het past ook als gegoten in de achterzak van elke jonge hetero. Op het plan wordt niet alleen getoond waar we moeten zijn voor holebivriendelijk plezier en amusement, maar wordt ook zichtbaar waar je terecht kan voor info over de vele Gentse verenigingen die holebi's raad en hulp bieden. Alles staat in een overzichtelijke mix op dit unieke plan. Gent is de enige Belgische stad die er één heeft.

Praktisch Het holebiplan is gratis.

Je kan het afhalen bij Use-it, de toeristische dienst voor jonge mensen (Sint-Pietersnieuwstraat 21, naast 'Vooruit') en bij Casa Rosa (Kammerstraat 22). Je vindt een elektronische versie op http://www.use-it.be

Informatie over het Gentse holebi-beleid:
Dienst Gelijke Kansen Stad Gent, Emily Ghekiere, p/a Botermarkt 1, 9000 Gent, tel. 09 269 88 99, fax 09 269 88 90, e-mail gelijke.kansen@gent.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER