Mensen zijn beesten als ze koopjes ruiken

Volgens Reuters zijn er in Noord-Londen minstens zes gewonden gevallen bij de bestorming van een Ikea-vestiging, dit omwille van de koopjes die er te rapen vielen. De deuren gingen bij wijze van stunt om middernacht open en de winkel zou 24 uur openblijven om de koopjesjagers tijd genoeg te geven hun koopjes bij elkaar te grabbelen. Waar de directie echter niet op gerekend had, was dat er drie maal meer bezoekers kwamen dan de verwachte tweeduizend. Tijdens het getrek en geduw werd zelfs iemand met een mes gestoken. Zes klanten moesten voor behandeling naar het ziekenhuis en minstens twintig andere raakten lichtgewond maar konden ter plaatse geholpen worden.

Het verkeer liep helemaal in de knoei: de mensen parkeerden hun auto maar waar ze wilden, zelfs op de rijweg, om zo snel mogelijk hun veroverde koopjes in te laden. Resultaat: de directie heeft besloten de aanbiedingen te stoppen en de winkel terug te sluiten.

We stellen ons hierbij wel serieuze vragen of dit niet vermeden had kunnen worden. Mensen zijn toch geen beesten die elkaar afmaken voor een paar koopjes uit een Ikea. Wat zijn sommigen toch laag gevallen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER