Nieuwe trend bij hypotheekleningen.

Huisje, tuintje, boompje. Het klinkt allemaal zo mooi. Toch ligt bij ruim een kwart van de mensen die baksteen vaak te zwaar op de maag. Vroeger werden de eerste 5 jaren als moeilijk ervaren bij de aflossing van een hypotheek. Tegenwoordig ontzeggen heel wat mensen zich gedurende 10 jaar een beetje luxe.

Buikriem aanhalen dikwijls niet nodig.

"Toch is elke dag een boterham met kaas of gehakt met aardappelen zeker niet nodig", meent Inge De Paepe van Hypotheekidee.be.

"Door de concurrentie tussen de banken en de lage rentevoet is er heel wat vooruitgang geboekt, maar dankzij de opkomst van diverse onafhankelijke makelaars kunnen de maandelijkse aflossingen nog goedkoper. Veel goedkoper zelfs."

Blijven shoppen.

"Bouwers en verbouwers schuimen de banken meestal éénmalig af, en dit op het moment dat ze inderdaad een aankoop overwegen", aldus De Paepe, "nochtans is dit verkeerd. Ik raad iedereen aan om regelmatig te shoppen en na te gaan hoeveel goedkoper die maandelijkse aflossing kan worden. Veel te weinig mensen staan er onvoldoende bij stil dat zelfs een hypotheek van 30 jaar mits een vergoeding op elk moment opgezegd kan worden en kan overgenomen worden door een andere bank."

En dit schept mogelijkheden.

"Maandelijkse aflossingen die na berekeningen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here