Oproep BLID: Werp eten op straat tijdens carnaval in Aalst

Stadsbestuur spendeert extra's euro voor Aalst Carnaval, maar laat de zwerfkatten in de kou! Daarom lanceert BLID de oproep naar de carnavalsvierders die tijdens het vieren meer dorst dan honger hebben om hun aangekochte voedsel toch niet in de vuilnisbak gooien, maar deze te geven aan de zwerfdieren. BLID doet deze oproep om de bewering van de stad Aalst tegen te spreken, want zij hebben geen weet van zwerfkatten, terwijl er in het plaatselijke dierenasiel zwerfkatten worden ingeslapen. De woordvoerder van BLID zegt dat na een jaar strijd nog geen vooruitgang is geboekt voor de zwerfkatten omdat Aalst er geen geld wil aan spenderen. Wel willen ze geld spenderen aan de nachtbussen die gratis carnavallisten naar huis brengen dit jaar.

Voor BLID terug tijd om te reageren maar zeker laten uitschijnen niet tegen carnaval te zijn. Maar vindt als daar geld voor is moet er ook geld voor de zwerfkatten van Aalst zijn.

Op deze mannier zou het ook eens kunnen duidelijk worden hoeveel zwerfkatten er eigenlijk zijn. Omdat ze dan in het straatbeeld zullen komen en nu verscholen zitten in struiken en vervallen gebouwen.

Enkel dagen voor carnaval die komende zondag door de straten van Aalst trekt, krijgt onze organisatie signalen van carnavallisten dat ze het eens zijn met onze oproep en vinden dat er daadwerkelijk iets moet gedaan worden voor de zwerfkatten. En dat ze solidair willen zijn en hun overtollige voedsel niet in de vuilnisbak zullen gooien, maar graag aan een zwerfdier willen geven.

Ook prinscarnaval 2005 Bart deelt onze mening en vindt ook als andere steden en gemeenten iets doet voor hun zwerfkatten, zeker Aalst dat ook moet kunnen. Ook hij zal aan de zwerfdieren eens denken tijdens carnaval Aalst.

http://www.blid.be

[img]www.belg.be/ws/i_nieuws/zwerfkatten.jpg[/img]

LAAT EEN REACTIE ACHTER