Misdadigers leiden bezoekers naar andere websites

Criminelen hebben de slagaders van internet in handen en kunnen er mee doen wat ze willen. En dat doen ze ook, tegen betaling. Een expert: 'De manipulatie is dagelijkse praktijk. Maar op welke schaal is onbekend.' Zo begint het verhaal.

Voor 1000 dollar leiden criminele hackers bezoekers van populaire websites als Google.com en CNN.com weg naar andere plekken, zoals pornografische webpagina's. Volgens deskundigen zou dit dagelijks gebeuren. In een technologietijdschrift Bright vertelt Toine Verheul, de uitbater van een sekssite dat hij benadert was door een onbekende Amerikaan die vroeg of hij interesse had om gericht bezoekersverkeer wilde kopen. De Amerikaan zei dat hij kon beslissen waar gebruikers op internet heen worden gestuurd en gaf een demonstratie van zijn kunnen.

Toine Verheul werd gevraagd een zoekwoord in te geven in Google. Toine kreeg geen verwijzingen naar sites te zien, maar in plaats daarvan werd hij direct verbonden met een sekspagina. Identiek gebeurde dat ook met de website van CNN.

Dit verhaal is een hoax. Een nieuwe tijdschrift Bright heeft het bericht op internet hebben gezet om gratis publiciteit te krijgen. Als ze op deze manier bezoekers moeten halen, met leugens en onzin kan je natuurlijk de vraag stellen of ze nog geloofwaardig over komen.

Als je het goed bekijkt, maar uit een andere hoek, zijn ze zelf de criminelen in hun eigen verhaal. Zo leiden ze zelf bezoekers om de tuin.

LAAT EEN REACTIE ACHTER