Belgen hebben behoefte aan lichamelijk contact

Het is al een rage in toonaangevende steden als Londen, New York en nu heeft Amsterdam het ook: het knuffelfeest. Voor mensen die behoefte hebben aan een warm lijf. Belgen hebben ook behoefte aan lichamelijk contact zoals Liefkozen. Mensen hebben in 2005 meer dan ooit behoefte aan lichamelijk contact. Met een druk bestaan, schiet het knuffelen er namelijk snel bij in. Partners die elkaar dagelijks zouden kunnen aanraken, gunnen elkaar maar weinig tijd. Het aanraken gebeurt te gehaast, vaak wordt er direct overgegaan tot vrijen. Voor die mensen die behoefte hebben aan intimiteit, organiseren tantratrainer Fred Traugott en massagetherapeute Marjanne Hurks het eerste Nederlandse knuffelfeest.

Hartstocht.

Marjanne Hurks vertelt tegen Planet Internet: "Het knuffelfeest is voor mensen bedoeld die op zoek zijn naar lichamelijk contact. Op de 'knuffelparty' kun je in een ongedwongen sfeer knuffelen met vreemden, maar ook met vrienden of je eigen partner."

Onder knuffelen wordt verstaan iemand liefkozend aanraken of strelen. Voor seks is het knuffelfestijn echter niet bedoeld. Al kunnen al die aanrakingen wel enigszins leiden tot hartstocht. "Als ontvanger voel je wanneer iemand je met hartstocht aanraakt. In dat geval moet dat naar elkaar toe worden gecommuniceerd en wij zijn aanwezig om dit allemaal te begeleiden."

Gezond.

Knuffelen is niet alleen lekker, het is ook gezond voor de geest. "Een mens heeft behoefte aan omhelzingen en aanrakingen, zo worden we opgevoed. Knuffelen geeft je het gevoel dat je bestaat en een knuffel kan troostend werken", aldus Hurks.

Aan het knuffelfeest zijn een aantal regels verbonden. Die worden eerst door de begeleiders uitgelegd, voordat er met elkaar wordt overgegaan met knuffelen. Daarna worden een aantal aaioefeningen gedaan, wat het gemakkelijker maakt om contact te krijgen. De avond eindigt met een groepsknuffel. Het knuffelfeest vindt vrijdagavond plaats.

http://www.Knuffelparty.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here