Vrouwen rijden volgens hun hormonen

Uit een onderzoek van Duitse wetenschappers blijkt nu dat vrouwen bij gebrek aan testosteron ervoor dat het zwakke geslacht minder ruimtelijk inzicht hebben. Kaartlezen en inparkeren zijn vaardigheden die ruimtelijk inzicht vereisen. Er werd ook een verschil opgemerkt in lengte tussen de ringvinger en de wijsvinger van de proefpersonen. Volgens de wetenschappers zou dit ook te maken hebben door testosteron.

Meestal zijn bij vrouwen beide vingers even lang, terwijl bij mannen een klein verschil is waar te nemen. Vrouwen met een langere vinger scoorden beter op rekenvaardigheid en ruimtelijk inzicht.

Resultaat: Mannen scoorden over het geheel hoger bij de cognitieve tests, maar helemaal beter wat rekenvaardigheid en ruimtelijk inzicht betreft. Dit berichtte de BBC http://news.bbc.co.uk/1/hi/health/4202199.stm

Vrouwen moeten echter niet wanhopen, testosteron wordt vaak hét mannelijke hormoon genoemd omdat het een cruciale rol speelt bij het ontstaan en in stand houden van mannelijke lichamelijke eigenschappen zoals baardgroei en in de puberteit de boosdoener van puistjes.

De hoeveelheid testosteron die bij vrouwen wordt afgescheiden is minder dan bij mannen, maar het effect is vergelijkbaar omdat vrouwen gevoeliger zijn voor dit hormoon.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here