Alleenstaande dame wil geen contact met buitenwereld

In een oude, mysterieuze boerderij te Schorisse woont een alleenstaande dame. Onlangs heeft ze elk contact met de buitenwereld verbroken. De gehele woning is gebarricadeerd en de ramen van de boerderij zijn afgeplakt. De dame woont alleen met tien honden, twee paarden en een pony wist BLID ons te vertellen.

De vrouw verkeert in een toestand van psychose, volgens haar familie. Ze poetst niet, verzorgt de dieren amper en laat hen ook niet meer buiten. Het is al maanden geleden dat de hoeven van de paarden zijn verzorgd en het ontwormen en andere levensnoodzakelijke handelingen worden de dieren ontnomen.

De familieleden zijn ongerust over de toestand waarin de vrouw met de dieren leeft. Er moet dringend een medische expert aangesteld worden, zowel voor de dieren als voor de vrouw. De vrouw voelt zich door iedereen bedreigd en hoe meer ze zich bedreigd voelt hoe groter de kans dat ze zich wreekt op de dieren, dus de dreiging is reëel zegt BLID!

Een medewerker van de organisatie heeft deze week een poging ondernomen om met deze dame in contact te komen, maar is er niet in geslaagd. BLID wil een grondige controle op het welzijn van de dieren en zekerheid dat de hoge leeftijd en de psychische toestand van de dame de verzorging van de dieren niet in het gedrang brengt. Ze zijn van oordeel dat in bepaalde gevallen het niet is aangewezen dergelijke personen dieren te laten houden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER