Parket zoekt dossiers die het daglicht niet mogen zien

In het kader van een onderzoek naar de manier waarop informatie werd bekomen in een aantal dossiers (naar verluidt betreft het de dossiers ivm. Abou Jahjah, het dossier ivm. de Antwerpse criminaliteitsstatistieken en het dossier ivm. de robotfoto's van de 'Bende van de Dikke'…) die door Vlaams parlementslid Filip Dewinter werden publiek gemaakt, werd deze ochtend een huiszoeking verricht in de kantoren van de fractie van het Vlaams Belang in het Vlaams Parlement te Brussel. Meerbepaald het kantoor van gewezen Antwerps politiecommissaris en huidig Vlaams Belang-medewerker (adviseur politie en veiligheid) Bart De Bie werden doorzocht. Een aantal documenten, alsook de harde schijf van de computer werden in beslag genomen.

Zopas vond ook een poging tot huiszoeking plaats op het nationaal secretariaat van het Vlaams Belang aan het Brusselse Madouplein. Na contact met de onderzoeksrechter moest het parket de actie afblazen, omdat niet voldaan werd aan de nodige vormvereisten.

Het Vlaams Belang zegt geschokt en verontwaardigd te zijn door de heksenjacht op klokkenluiders die parlementsleden (en journalisten) informatie bezorgen over dossiers die het daglicht niet mogen zien. Dergelijke huiszoekingen waarbij actief gezocht wordt naar de bronnen van parlementsleden omtrent bepaalde dossiers zijn totaal ongebruikelijk en scheppen een belangrijk een zeer gevaarlijk precedent. Aldus het VB

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here