Ten strijde tegen het Vlaams Belang

Volgens een persbericht van het Vlaams Belang, zou de regering Verhofstad opnieuw ten strijde trekken tegen het VB. Nadat gisterenavond de zogenaamde 'liberticidewet' in de Senaatscommissie werd gestemd, met als enige bedoeling ervoor te zorgen dat het Vlaams Belang op termijn zijn overheidsdotaties zou kwijtspelen, lekt vandaag in Le Soir uit dat de regering-Verhofstadt een oorlogsplan tegen het Vlaams Belang heeft uitgewerkt.

Le Soir weet te melden dat op de zogenaamde informele vergadering van de premier met de voorzitters van de meerderheidspartijen, in aanwezigheid van Noël Slangen, maandagavond een "document classé confidentiel" is besproken met de titel "10 tuyaux contre l'extrême droite", "un plan de bataille anti-extrême droite et anti-Vlaams Belang en particulier". Een oorlogsplan van de federale regering tegen het Vlaams Belang dus.

Is er nog een duidelijker bewijs nodig dat de goedkeuring van de 'liberticidewet' die gisteren in de Senaatscommissie werd goedgekeurd, maar een kleine rader is in een hele operatie, die nu al vijftien jaar aan de gang is, om een politieke concurrent monddood te maken ?

Verhofstadt weet het blijkbaar niet meer. Bij zijn aantreden in 1999 had hij gezegd dat het succes van zijn beleid zou afgemeten worden aan het terugdringen van (toen nog) het Vlaams Blok. Dat plan is grandioos mislukt. Verhofstadt leert niet van zijn mislukkingen. De verkiezingsoverwinning van (toen nog) het Vlaams Blok in 2004 moet hem blijkbaar nachtmerries hebben bezorgd. Hij neemt nu de vlucht vooruit. In plaats van een beleid te voeren dat overeenstemt met wat de kiezers in Vlaanderen vragen, ontwerpt hij een "oorlogsplan" tegen de grootste partij van Vlaanderen. Dat moet verdoezelen dat Verhofstadt er niet in slaagt een coherent beleid te voeren.
Het is makkelijker samen met de Franstaligen de strijd aan te binden tegen de enige oppositiepartij die Vlaanderen nog rijk is, dan zijn falen te moeten toegeven. De aandacht afleiden, heet dat. Indien hij dit pad verder bewandelt, staat de nederlaag in de sterren geschreven. Vlamingen pikken de achtervolging en de vervolging van het Vlaams Belang niet langer. Het Vlaams Belang vraagt zich overigens af of alle VLD-mandatarissen het eens zijn met deze zoveelste oorlogsverklaring aan het adres van onze partij. In elk geval zal het Vlaams Belang de premier hierover morgen ondervragen in het parlement. Aldus Joris Van Hauthem Woordvoerder Vlaams Belang.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here