Oorlog tussen grootste weblogs van Nederland

Het is een regelrechte oorlog tussen de twee grootste weblogs van Nederland. Bij zeikerdje.com is het zover. Iedereen is gemobiliseerd en gaan er nu volledig tegenaan. Via een vriendje op een deurwaarderskantoor kunnen ze alle persoonsgegevens van de Geenstijlers en hun partners uit het GBA inzichtelijk krijgen. Oog om oog, tand om tand is hun devies.

We vroegen een reactie aan zeikerdje.com voor wat meer tekst en uitleg en kregen zo het volgende verhaal te horen. Het begon allemaal toen GeenStijl.nl de site "Stivoro" onder handen nam. Zegt Jeroen Otten van zeikerdje.com

Volgens http://nl.wikipedia.org/wiki/Geenstijl zou in januari 2004 GeenStijl de landelijke pers halen doordat Stivoro-directeur Trudy Prins dagenlang bedreigingen ontving nadat GeenStijl de anti-rookorganisatie had beticht van het verspreiden van leugens. Ook zou er onenigheid ontstaan zijn over de statistieken van Stivoro.

Dit is natuurlijk bij http://www.zeikerdje.com in het verkeerde keelgat geschoten. Volgens zeikerdje.com is GeenStijl ook schuldig aan het overschatten van hun eigen bezoekersstatistieken op hun site. Op de site van Geenstijl.nl staat zwart op wit dat ze 60.000 bezoekers per dag hebben. "Leugens zegt Jeroen Otten".

Dan is er nog een ander artikel van deze week in Computable waarin het volgende staat: "GeenStijl zou volgens Roelofs gemiddeld 60.000 bezoekers per dag hebben. Daarvan surfen er dagelijks circa 2500 a 3000 naar Speurders. "Dat is absoluut lonend. Op basis van de deal die we met GeenStijl hebben zijn we de helft goedkoper uit dan normaal het geval zou zijn," aldus Roelofs". Dit klopt niet zegt Jeroen Otten, (de bezieler van Zeikerdje.com), raadpleeg deze teller van GeenStijl maar eens http://viewstat.hotstat.nl/?id=716 .

Nu wat er verder gaat gebeuren weet ik nog niet zegt Jeroen Otten in een mail naar ons, maar ik heb vernomen dat ze er 'werk' van gaan maken in de juridische zin van het woord. Een teken aan de wand dat Zeikerdje! aan grote belangen knaagt en dat dit een strijd is van Goliath tegen David. Aldus Jeroen Otten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here