Koning Rob I, de kijkers hadden meer verwacht

VTM toont zich tevreden met de kijkcijfers van koning Rob, de kijkers waren na afloop minder tevreden. Op het piekmoment keken meer dan 800.000 kijkers naar Robland. Concurrent ''De Pappenheimers'' scoorde dubbel zoveel kijkers (1.166.000). Ondanks de grote reclamecampagne viel de hele opzet redelijk tegen voor verschillende kijkers, de magere inhoud van het programma zelf en de overstap van VRT naar VTM die Rob Vanoudenhoven onlangs maakte zal er wellicht ook voor iets tussen gezeten hebben. Kortom, de kijkers hadden wat meer verwacht van heel de opzet rond het thema Robland en koning worden.

Verschilleden delen van het programma draaide rond eerder uitgezonden beeldmateriaal dat werd samengenomen in één uitzending waarbij nog drie bekwame politiekers als beeldvulling dienden. Kwamen deze politiekers in opdracht van hun partij om stemmen te ronselen voor de aankomende gemeenteverkiezingen?

Rob valt Gingelom binnen
Maandagmorgen is Rob en zijn team Gingelom binnengevallen, hijzelf en zijn leger hebben het dorp vol flyers gehangen en deelden pamfletten uit aan de plaatselijke bevolking met volgende tekst: "Op het moment dat u dit leest, bent u bezet. Vanaf vandaag valt Gingelom namelijk onder het gezag van koning Rob I. Maar geen paniek, want wij komen in vrede. U kan dus rustig verder doen waar u mee bezig was – tenzij het iets illegaals is natuurlijk, want dat mag niet. Voorlopig zal alles bij het oude blijven, alleen de plaatsnaam zal meteen veranderen. Daarom herdopen wij, koning Rob I, Gingelom bij deze officieel tot Robland. Bijgevolg bent u vanaf dit eigenste moment een Robiaan. Wij verwachten dan ook dat u zich ernaar zult gedragen: wees vriendelijk voor iedereen, hoffelijk in het verkeer en zorg dat uw oksels altijd proper gewassen zijn. Straks houden wij een alles verhelderende speech. Moest u nadien toch nog vragen hebben, dan kan u ze op dat moment stellen.

Met royale groeten,
Rob I
Koning van Robland

LAAT EEN REACTIE ACHTER