Klacht tegen paus wegens heling

Tien dagen geleden heeft een Luikenaar klacht ingediend tegen paus Johannes Paulus II wegens heling. Volgens de 35-jarige Michel, zou de paus zijn zelfgemaakte schilderijen niet willen teruggeven. Michel wou de schilderijen laten ondertekenen en wijden door de paus om ze nadien te verkopen op een veiling ten voordele van daklozen en vrienden, en de rest van het geld te gebruiken om de toekomst van zijn zoon te verzekeren.

Normaal doet het Vaticaan dit niet, maar om uitzonderlijke reden zouden ze volgens de man toch de schilderijen toch onderteken en wijden. Hiervoor had hij een afspraak gemaakt op 28 juli jongstleden. Toen hij aankwam in Italië werd de afspraak echter uitgesteld en keerde Michel vol vertrouwen terug naar België. Toen de man geen bericht kreeg nam hij zelf terug contact op met het Vaticaan, maar toen stuurden ze hem van het kastje naar de muur en zeiden ze dat hij de paus met rust moest laten.

Toen de Luikenaar zijn bezit terug wilde, kreeg deze een brief met de melding dat het onmogelijk was om de goederen terug te geven. De man diende prompt een klacht in wegens heling. Bron: Sud-Presse – Het Laatste Nieuws

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here