VLD Gent wil scoren met sterke lijst

Dinsdag 7 maart stelde de VLD Gent haar volledige kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen voor. Het ziet er steeds meer naar uit dat 8 oktober de aanloop wordt voor de komende federale en Vlaamse regering die er tegen juni 2007 aankomen. Wellicht daarom kwam de VLD Gent naar buiten met een gedurfde maar vooral een sterke lijst waar plaats is voor vernieuwing en verjonging.

Kopman Van Rouveroij heeft 18 jaar bestuurservaring achter de rug en kreeg als lijsttrekker het vertrouwen van 90% van de plaatselijke VLD leden. Van Rouveroij zag er erg ontspannen uit: " Al van bij het begin kregen we een duidelijk signaal van de basis en alle kandidaten willen in de allerbeste omstandigheden een team vormen dat nieuwe uitdagingen aankan". Andere tenoren versterken de kop. Rita Uytendaele heeft als OCMW voorzitster een gedegen reputatie en schepen Christophe Peeters staat dan weer voor verjonging. Sabine Claeyssens, die als provincieraadslid de overstap maakt, bewees meermaals over een behoorlijke dossierkennis en dynamiek te beschikken. Mathias De Clercq is niet alleen kleinzoon van Willy De Clercq en verdiende binnen Liberales, de liberale denktank, zijn sporen. Hij was ooit nog voorzitter van het LVSV en wil in de eerste plaats bijdragen tot een betere en eerlijkere maatschappij.

Vernieuwing betekent eerst en vooral verjonging. Jong VLD plaatste niet minder dan 8 van haar leden bij de eerste 15 kandidaten. Maar ook nieuwe liberalen kregen hun kans. Met Kaan Osmanagaoglu ,gyneacoloog, Sami Souguir ,kabinetsmedewerker, Yasmina Ouada, bediende, en Arafat Bouachiba, straathoekwerker, weerspiegelt de VLD lijst de veelkleurige Gentse samenleving. En om autochtone minderheidsgroepen niet te vergeten zette de VLD ook jonkvrouw Desprechins de Gaesbeke op de lijst. Op die manier krijgt flamboyant talent ook een kans. De lijst sluit af met sterke figuren: schepenen Versnick en Catharina Segers en als lijstduwer premier Verhofstadt.

'Gebeten door Gent' is het devies. Het paarse bestuur mag dan heel wat verwezenlijkt hebben, in een stad zoals Gent moet men steeds bijsturen en aanpakken wat bleef liggen. Wie sectoren in volle expansie zoals toerisme, cultuur, handel, wetenschap en industrie naar Gent brengt weet beter dan wie ook dat zijn werk nooit af is. De VLD maakte van een slaperige provinciestad een stad die economisch sterk staat met een overschot van 60 miljoen euro in kas. De VLD wil echter dat die centen besteed worden aan meer betaalbare huisvesting, een gedegen sociaal en cultureel beleid en vooral aan een sterke economie die welvaart en tewerkstelling de komende jaren moet verzekeren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here