Sterkste slogans op broodzakken bij de bakker

"U gaat altijd met de wagen naar de bakker want drie pistolets, dat weegt wel wat." Dat is een voorbeeld van een slogan die kadert in de campagne van Vlaams minister van Mobiliteit Kathleen Van Brempt en Komimo (Koepel Milieu en Mobiliteit). Vanaf vrijdag 3 maart kan iedereen die een leuke of absurde uitvlucht bedenkt om met de wagen naar de bakker te gaan, terecht op de site www.watisuwexcuus.be. In mei, tijdens de Week van de Zachte Weggebruiker, zullen de sterkste slogans te zien zijn op 160.000 broodzakken bij 400 bakkers in heel Vlaanderen.

Doel van de campagne is om mensen te laten afstappen van het idee dat de wagen voor alle verplaatsingen de beste oplossing is. Zeker voor korte en middellange afstanden is het vaak beter en sneller om te voet te gaan of om de fiets te nemen. De verplaatsing naar de bakker is een typisch voorbeeld van een afstand die je niet met de wagen hoeft te doen. Bedoeling van de slogans is om dat met een knipoog duidelijk te maken.

De maand mei staat traditioneel in het teken van de zachte weggebruiker. Met als hoogtepunt "de Week van de Zachte Weggebruiker" die wordt georganiseerd door Komimo en die loopt tussen 6 en 14 mei.

Op www.watisuwexcuus.be kunt u het campagnebeeld bekijken en zelf absurde excuses voorstellen en kiezen. Meer info over de Week van de Zachte Weggebruiker vindt u op www.komimo.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER