1.800 kilometer fietsplezier in Oost-Vlaanderen

Vanaf volgende week zullen de fietsnetwerken Oost-Vlaanderen veroveren. Leiestreek, Meetjesland en Vlaamse Ardennen zijn het eerst aan de beurt, Waasland en Scheldeland volgen later. Liefst veertig fietsroutes samen tellen liefst 1.800 kilometer fietsplezier. In maart verschijnt een gratis fietskrant die bij 640.000 Oost-Vlamingen in de bus valt. Wie buiten de provincie woont kan bij de toeristische diensten zijn exemplaar bestellen. De toeristische regios stellen zich kort voor en je krijgt men er drie fietstrajecten gratis bij.

Gedeputeerde Carina Van Cauter: "Een fietsnetwerk is aangename en veilige manier om de mooiste wegen te verkennen. Daar waar fietswegen elkaar kruisen wordt er een bordje met nummers en pijlen geplaatst. Zo zie je in een oogopslag op welk knooppunt je je bevindt en in welke richting je kan fietsen". De fietswegen en knooppunten staan aangeduid op de fietsnetwerkkaarten. Zo kan je op voorhand een passende route uitstippelen. De combinaties zijn eindeloos en routes sluiten aan op het West- en Zeeuws Vlaamse fietsnetwerk. Voor fervente fietsliefhebbers die hun eigen tochten samenstellen zijn fietsnetwerken een absolute must.

Op basis van interesse en conditie kiest u uw eigen route, hierbij hebt u een kaart van het netwerk nodig. Nog niet overtuigd? Neem dan deel aan een fietsfeest in uw regio! Op zondag 9 juli gaat het 'Fietsfeest Leiestreek' van start tussen 9 en 15 uur aan de Brielmeersen in Deinze en op de Blaarmeersen te Gent. Ter gelegenheid van Zomertoeren start het 'Fietsfeest Vlaamse Ardennen' op zondag 20 augustus aan het Centrum Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde. Zomertoeren sluit af met een grote Radio 2 happening op de Markt van Oudenaarde. Het 'Fietsfeest Meetjesland' gaat van start op 27 augustus ter gelegenheid van het evenement Maldegem Wandelt, Fietst en Proeft. Een fietsfeest waar jaarlijks meer dan 4.000 fietsers starten en aankomen in een echte festivalsfeer.

Inlichtingen: Toerisme Oost-Vlaanderen, Sint-Niklaasstraat 2, 9000 Gent. 09/ 269 26 00.
Website: www.tov.be, email: toerisme@oost-vlaanderen.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here