Mensen hebben overgewicht en zouden meer moeten bewegen!

50% van de mensen heeft overgewicht en zou meer moeten bewegen!

De eerste resultaten van het gezondheidsonderzoek van het Voedingssalon in samenwerking met de VUB worden bekend gemaakt. Tijdens het eerste weekend van het Voedingssalon van Brussel hebben reeds 196 bezoekers deelgenomen aan de gezondheidscheck die aangeboden wordt door de Vakgroep Huisartsgeneeskunde van de Vrije Universiteit Brussel. Deze eerste resultaten geven aan dat zowat de helft van de bezoekers te kampen heeft met overgewicht en advies krijgt voor een gezondere voeding.

Een eerste stand van zaken geeft reeds aan dat de gezondheid van de Belgen redelijk goed zit met een normale gemiddelde bloeddruk, suiker en cholesterol. Nochtans blijft overgewicht een pijnpunt voor 50% van de onderzochte mensen, alsook een te hoog alcoholverbruik.
Zo’n 64 mannen en 132 vrouwen hebben zich reeds aangemeld voor de gezondheidscheck.

Hun gemiddelde leeftijd is 50 jaar.

Overgewicht is meestal te wijten aan een slecht voedingspatroon. Mensen worden erop gewezen dat ze onvoldoende fruit en groenten eten en wanneer men ook een verhoogd cholesterolgehalte waarneemt (hier reeds in 25% van de gevallen), wordt ook aangeraden om de consumptie van dierlijk vet te beperken en gezonde smeermiddelen te gebruiken.

In 36% van de gevallen, werd het advies gegeven om minder alcohol te drinken. Een derde van de bevolking zou ook meer moeten bewegen! Prof. Dirk Devroey, hoofd van de Vakgroep Huisartsgeneeskunde aan de VUB: “Het is opvallend hoe mensen met hun gezondheid begaan zijn en toch niet op de hoogte zijn van een aantal belangrijke parameters zoals hun bloeddruk, cholesterol en suikergehalte. Maar wij geven de deelnemers ook vaak een advies met betrekking tot hun vaccinatie en kankerpreventie.”

Het gezondheidsonderzoek loopt nog elke dag tot en met 21 oktober tijdens het Voedingssalon, aan de ingang van Paleis 5, Brussels Expo.

Praktische info :

Waar Brussels Expo
Paleizen 4, 5, 8 en Patio
Wanneer Van zaterdag 6 tot en met zondag 21 oktober 2012
Openingsuren: 10u00 tot 18u00
De gezondheidscheck vindt plaats vooraan in Paleis 5

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER