Ophokplicht vanaf 1 maart

Normaal zijn pluimveehouders vanaf 1 maart opnieuw verplicht hun dieren op te hokken, wat niet is gezegd dat volgens de situatie in Duitsland en Frankrijk deze maatregel niet zal worden vervroegd. Dierenbeschermingsorganisatie BLID vraagt dat houders van pluimvee aan de voorbereidingen beginnen van de ophokplicht.

Bij de vorige ophokplicht heerste er zo'n grote verwarring dat ook onze organisatie overstelpt werd met telefoons. Daarom begint men nu beter met het maken van een hok om tijdig klaar te zijn tegen 1 maart.

Men moet terug rekening houden met het feit dat het gevaar van boven komt, namelijk van uitwerpselen van trekvogels. Dus men moet alles afschermen wat van boven naar beneden kan vallen.

Hopelijk krijgen we terug niet te horen dat mensen met hun pluimvee naar een slachthuis worden verwezen door gemeentelijke ambtenaren, want dat is niet de bedoeling van de strijd tegen de vogelgriep. BLID rekent daarom terug op de medewerking van de gemeentebesturen om de burgers bij te staan en tolerant te zijn bij tijdelijke uitbreiding van hokken. Aldus BLID!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here