Europees dierenpaspoort voor dieren mee op vakantie

Honden, katten en fretten die met hun baasje mee op reis gaan, moeten vanaf juli 2004 beschikken over een Europees gezelschaps dierenpaspoort. De Vlaamse Dieren -artsenvereniging heeft de voorbije dagen tienduizenden paspoorten, die volledig in overeenstemming zijn met de Europese wetgeving, verzonden naar de dierenartsen. Mensen die hun huisdier mee op vakantie nemen naar het buitenland kunnen het paspoort bij hun dierenarts afhalen.

Het model van dit paspoort is vastgelegd in de Europese wetgeving. Het paspoort moet worden uitgereikt door de dierenarts en bevat alle informatie over de gezondheidstoestand van het dier en over de verplichte hondsdolheidvaccinaties. Ook alle andere vaccinaties kunnen er in vermeld worden.

Alleen honden, katten of fretten die geïdentificeerd zijn met een microchip of die een leesbaar tatoeagenummer hebben, mogen een paspoort krijgen. Bij dieren die nog geen identificatie hebben moet de dierenarts eerst een microchip inplanten. Secretariaat Vlaamse Dierenartsenvereniging vzw – Hoogkamerstraat 40 – 9100 Sint Niklaas – tel : 03-780.59.90 (alleen tijdens de voormiddag) Bron: http://www.hulporganisaties.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER