Yamaha XV1900 Midnight Star: de grootste V2

Hoewel de spreuk "there ain't no substitute for cubes" eigenlijk van de Amerikanen komt, laten de Japanners zich ook niet onbetuigd in dit debat. Getuige de nieuwe Yamaha XV1900 Midnight Star, een cruiser die de grootste luchtgekoelde V-twin aan boord heeft in de geschiedenis van Yamaha.

Met zijn 1.854 cc heeft deze tweecilinder dus twee knoerten van cilinders, samen goed voor een – eigenlijk verrassend laag – vermogen van 90 pk. Maar in dit segment van de markt draait het natuurlijk niet om topvermogen maar wel om koppel. Met 155 Nm zit het wel snor qua trekkracht in het lage- en middentoerengebied. Op papier een lekker vettige en smeuïge motorkarakteristiek, overigens zijn we zeer benieuwd naar de sound die dit monster produceert.

De XV1900 mag er dan al behoorlijk retro uitzien, onderhuids is het wel een moderne machine met elektronische brandstofinspuiting en vier kleppen per cilinder, een aluminium-frame, een "swing-arm" achterophanging, etc.. De XV1900 is een flinke knaap, hij weegt droog 320 kg, samen met een volle tank (16 liter) en een rijder is er dus al snel een combinatie van meer dan 400 kg op de weg. Prijs: 14.690 euro

Surf ook eens naar http://www.auto-test.be

[img]www.belg.be/ws/voertuigen/xv1900.jpg[/img]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here