Het Atomium heropent morgen haar deuren

Het Atomium heropent haar deuren op 18 februari 2006 en is na meer dan een jaar renoveren volledig afgewerkt. Een origineel parcours zorgt voor nieuwe kunstzinnige emoties in de sferen van het Atomium. De mensen die vanaf dit weekend het gerestaureerde Atomium bezoeken, zullen al in de eerste bol kennismaken met een waardevol en indrukwekkend souvenir van Expo 58: het massief zilveren tafelmiddenstuk "Ondine", ontworpen door de bekende edelsmeden van Huis Wolfers. Ondine bevond zich ten tijde van de Expo in het Belvédère, nu de residentie van de koning en de koningin maar toen de ambtswoning van de commissaris-generaal van de Wereldtentoonstelling.

[img]www.belg.be/ws/i_nieuws/ato2.jpg[/img]

Het monumentale pronkstuk moest de hooggeplaatste gasten van de commissaris-generaal verbluffen.

De Koning Boudewijnstichting kocht het kunstwerk om te vermijden dat het naar het buitenland zou verdwijnen. Door de plaats die het nu krijgt in het Atomium, keert Ondine terug naar de tijd waarin het gemaakt werd.

De Koning Boudewijnstichting geeft een publicatie uit over Ondine en Expo 58, en in coproductie met het Koninklijk Filmarchief van België, brengt ze een DVD uit met meer dan anderhalf uur uniek filmmateriaal over Expo 58. De DVD bevat beelden van de bouw, de opening en de sluiting van de Wereldtentoonstelling. Ook de bouw van het Atomium zelf komt aan bod.

www.atomium.be
www.kbs-frb.be

Foto's: Temmerman Eddy

[img]www.belg.be/ws/i_nieuws/ato3.jpg[/img]

[img]www.belg.be/ws/i_nieuws/ato4.jpg[/img]

[img]www.belg.be/ws/i_nieuws/ato5.jpg[/img]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here