Demotte verliest de pedalen?

Dat de ministers in dit land het tegenwoordig nogal bont maken en overal proberen geld te besparen, nuja, dat kan zowat iedereen bevestigen. Alle sociale bloedbaden die hierop volgen, krijgen genoeg aandacht in de media, maar ik wil toch eens dieper ingaan op een bepaald thema en de gevolgen van de besluiten van onze vriend, Minister Demotte.

Stel nu dat je overstresst bent, wil stoppen met roken, lak hebt aan klassieke geneeskunde of wat de reden ook moge zijn, maar je bent geholpen met homeopathie. Wel, de terugbetalingen van deze geneeskunde kan je dus vergeten. Alsook relaxatietherapie, accupunctuur,..

Met zijn maatregelen wat betreft terugbetaling van kine, treft hij vaak de minder valide personen onder ons. En onrechtstreeks zal het de maatschappij meer geld kosten.
2 voorbeelden binnen kine :

1) Een man verliest zijn been door een ziekte, bvb suikerziekte, botkanker.. Welnu, vroeger had deze mens recht op onbeperkte kine-behandelingen zolang hij daar gebruik kon van maken. Er werd een verhoogde terugbetaling geregeld. Maar nu kan deze zelfde persoon nog enkel verhoogde terugbetaling krijgen in een 'aanpassingsperiode'. Wat deze periode inhoudt, vind je nergens terug, dus ben je aangewezen op de willekeur van de adviserend geneesheer van uw mutualiteit. Maar dat deze man door middel van drie kine-beurten per week wel een voltijdse dagtaak aankon als kassier, daar ligt de heer Minister niet wakker van. Dus na een tijdje krijgt de geamputeerde (opnieuw) weer last van lage rugpijn, pijn in de polsen (lopen op krukken) etc waardoor hij z'n dagtaak niet meer naar behoren kan uitvoeren. Hij zal afgedankt worden wegens medische redenen en waar komt hij terecht? Uiteraard, op de invaliditeit.. Van het geld dat dit kost aan de samenleving, kan je een heel internaat dagelijks naar de kine sturen.

2) Of hoe leg je uit aan je spastisch kind dat het vanaf morgen niet meer naar de kine kan, omdat het vandaag zijn achttiende verjaardag is? Dat is het verjaardagscadeau dat onze vriend minister heeft voor zwaar gebrekkigen in ons land, eens ze meerderjarig worden.

Ook begint hij zicht te moeien in reeds verworven rechten. Stel nu dat je kind chronische astma heeft. Dan heeft het recht op terugbetaling van het geneesmiddel Pulmicort om te gebruiken in zijn aërosol, tot zijn 5 jaar.

Toch is dit een te duur medicament, dus vraagt de minister aan de dokters om Flexotide voor te schrijven, een 'puffertje' met eenzelfde soort medicatie in. Waardoor artsen reeds aan kinderen van twee jaar flexotide voorschrijven, iets wat heel moeilijk juist te gebruiken is door een tweejarige. Met alle gevolgen van dien : kinderen krijgen de werkzame stoffen niet meer binnen, een longontsteking is snel in de maak en binnen de week wordt je kind opgenomen in het ziekenhuis. Wat een hospitalisatie kost, daar kan je een hele kleuterschool dagelijks Pulmicort van betalen, maar ja

LAAT EEN REACTIE ACHTER