Tweedehands gedicht als favoriet voor Valentijnskado

Romantici zijn massaal op zoek naar liefdesbetuigingen op het net. Met nog een dag te gaan tot Valentijnsdag zoeken Nederlandse romantici naar manieren om hun lief te vertellen dat zij van hen houden. Opvallend is dat traditionele romantische gebaren als bloemen en bonbons naar de achtergrond zijn verdreven door romantische gedichten, virtuele kaartjes en thematische smsjes.

De internetzoekmachine www.ilse.nl heeft de afgelopen dagen een grote toename in zoekopdrachten met het woord 'liefdesgedicht' waargenomen. Maar ook liefdessmsjes en liefdesbrieven worden enthousiast gezocht. De zoekresultaten leiden vrijwel allemaal naar sites waar kant en klare liefdesverklaringen staan. Romantiek lijkt nu synoniem voor handig knip- en plakwerk.

Daarnaast zijn ook e-cards populair onder de Valentijnzoekers. In plaats van een ouderwetse kaart die zonder afzender op de deurmat ploft, verschijnt nu een beschaafd envelopje in de inbox die vertelt waar de anonieme cyberkaart opgehaald kan worden.

Vooral mannen worstelen met de vraag wat zij hun geliefde moeten geven met Valentijn. Verrassend vaak komen de zoekcombinaties 'Valentijn kado vriendin' en Valentijn kado vrouw' voor.

Toch is ouderwetse romantiek niet geheel op haar retour. Uit de zoekresultaten blijkt ook dat partners elkaar graag verwennen met een romantisch weekendje weg. Maar ook een dinertje bij kaarslicht is favoriet voor Valentijnsdag. Surf even naar onze Valentijns-kaartkjes

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here