Aalst – Oilsjt, stad vol pitten en bultjen

Zaterdag 04 februari voert Jong VLD Aalst actie aan de stedelijke werkhallen aan het Hoveniersplein. Met deze actie willen ze de toestand van het wegdek aan de werkhallen aanklagen. Ieder jaar opnieuw moet de stad enkele ladingen steentjes uitgieten, om de putten in het wegdek te vullen. Ieder jaar wordt de toestand en de kwaliteit van deze weg erger.

Het is een weerkerend fenomeen dat carnavalsgroepen vlak voor de stoet nog herstellingen moeten uitvoeren, omdat hun wagen is stukgereden in een van de putten. Wanneer men met zijn afval naar de containers wil gaan bij regenweer, moet men eerst enkele meters door het water waden om er te geraken. Welke indruk krijgen de vele bezoekers niet?

Tijdens de wintermaanden komen bezoekers van ver buiten Aalst een kijkje nemen naar de bouw van de praalwagens. Zij zijn vaak onder de indruk van deze hallen die de stad liet bouwen, maar trekken de neus op voor de weg waar ze eerst over moeten. Professioneel is anders.

Wij wensen dan ook dat het stadsbestuur zijn verantwoordelijkheid opneemt en deze de weg rond de hallen voor eens en voor goed verhard. De bouw van deze werkplaats was zware investering, het wordt tijd dat deze investering wordt afgewerkt. De kostprijs van jarenlang steentjes gieten kan niet opwegen tegen de kostprijs om eenmaal de riolen door te trekken en asfalt te gieten. Zowel op de Bergemeersen als op het Hoveniersplein ligt er asfalt. Het gaat dus enkel om het stuk aan de werkhallen zelf dat te wensen overlaat.

Zaterdag geeft Jong VLD Aalst een eerste zet door de ergste putten reeds te vullen met … steentjes, aan de stad om het werk af te maken en er op zijn minst voor te zorgen dat de carnavalisten met droge voeten en zonder extra herstellingswerken de stoet kunnen aanvatten.

Dezelfde avond zal Jong VLD op de prinsenverkiezing een flyer uitdelen waarin we deze toestand aanklagen (verkrijgbaar bij ochtendactie). Dus iedereen is welkom op zaterdag 04 februari om 11u ter hoogte van de afvalcontainers en hal 3 aan de stedelijke werkhallen aan het Hoveniersplein.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here