Doe vandaag eens iets voor de vrede!

Jeugd & Vrede is een organisatie die zich bezighoudt met vredesopvoeding voor de jeugd. Ze doen dit via tal van initiatieven, gaande van multimedia-voorstellingen, inleefreizen, strips, vredeswandelingen, tentoonstellingen, etc. Vredesopvoeding gaat uit van de tegenstellingen en de conflicten die er op allerlei terreinen zijn tussen mensen. Het wil de maatschappelijke problemen die daaruit voortvloeien op een pedagogisch verantwoorde manier voorkomen of tegengaan.

Bij jongeren wil men daarvoor uitgaan van positieve doelstellingen. De mensen van Jeugd & Vrede wil de jeugd – zonder betutteling – leren wat vooroordelen zijn, wat rechten (kinderrechten) en plichten zijn, hoe ze op een geweldloze manier om kunnen
gaan met conflicten, hoe men pesten moet aanpakken, enz.

Jeugd & Vrede heeft net een nieuwe website en neemt deel aan de verkiezing Jeugdwerksite van het jaar. Wil je hen een hart onder de riem steken, surf dan naar www.jeugdenvrede.be, klik op het logo links bovenaan en breng je stem uit. Vervolgens ontvang je een e-mail waarmee je je stem moet bevestigen door op een link te klikken. Alle stemmen die vandaag nog binnenkomen zijn geldig!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here