Modder uit een spuitbus

Het is al een tijdje zo ver, maar we wouden toch iedereen op de hoogte brengen. In China hebben ze het nu ook ontdekt : je kan daar nu dus ook je modder in een spuitbus kopen, om op je 4×4 te spuiten. Kwestie van de mensen te doen denken dat je niet enkel bij de schoonmama op bezoek gaat met je veel te duur betaalde en lompe auto. Je kan de mensen zelfs wijsmaken dat je aan offroad doet en zo vergoelijken waarom je met zo een milieubelastend monster rond toert.

"Met de modderspray kunnen ze net doen alsof ze op landwegen hebben gereden, in plaats van heen en weer naar het winkelcentrum", om het met de woorden van de bedenker, Colin Dowse, te zeggen in de Britse krant The Guardian.

Hij bedacht de spuitbus tijdens een borrel met vrienden. "We hadden het in de kroeg over hoe mensen door de stad rijden met die enorme, smetteloze bakken en niet van plan zijn ooit in de buurt van het platteland te komen."

De modder wordt gewoon bijeen geschraapt en gezeefd, alvorens deze in de spuitbusjes wordt gedaan. "De mensen willen wel dat hun auto eruit ziet alsof ze hebben gecrosst, maar er mogen natuurlijk geen krasjes of deuken in de lak zitten als ze de kinderen naar school brengen."

Ze zijn daar dus al zo gek als bij ons, waar je dit spuitbusje al een jaar of twee kan kopen. Zwalte moddel of bluine moddel?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here