Update: Bizarre zaak met hondenkadavers in Stekene

Op een terrein aan de Hulsterstraat – Noord te Stekene zijn kadavers ontdekt van vijf honden en één kat. De kadavers lagen bij elkaar naast de "de Stekense vaart". Het gaat om twee grote honden (een zwarte Bouvier en een Golden Retriever ), een kleine hond en een kat. Eén dier is in verre staat van ontbinding.

Een onderzoek via de burgemeester van Stekene bracht aan het licht dat het zogezegd loos alarm was en de kadavers bestemd waren voor een kunstenaar. De dieren zouden een natuurlijke dood zijn gestorven. Deze ochtend waren de dieren al met een graafmachine begraven.

BLID neemt echter geen genoegen met deze redenering en diende vandaag uit respect voor het dierenwelzijn klacht in bij de politie van Stekene voor verder onderzoek betreffende deze zaak. Onze organisatie wil dat de identiteit van de eigenaars van de honden word achterhaald, zodat kan worden uitgesloten dat de honden als zwerfdier op het terrein zouden zijn afgemaakt. Gezien het feit dat de burgemeester zo licht over deze zaak heen gaat, vragen wij ons af of dan iedereen in Stekene kadavers mag laten rotten op zijn domein zegt de woordvoerder van BLID en voegt eraan toe dat ook de afvalstoffenmaatschappij OVAM werd ingelicht.

Daar was de vraag of er een vergunning moet zijn voor dergelijke praktijken en zo ja, of een vergunning werd afgeleverd. Hier kon BLID al vaststellen dat er toch inbreuken op de wetgeving zouden zijn gepleegd.

[img]www.belg.be/ws/i_nieuws/stekene10.jpg[/img]

[img]www.belg.be/ws/i_nieuws/stekene20.jpg[/img]

LAAT EEN REACTIE ACHTER