Belgische rock, A tribute aan Arno !

Wie kent hem niet? Voor de ene is het een marginale gek, voor de andere is hij zowat het beste dat de Belgische rock heeft afgeleverd in een halve eeuw : Arno Hintjens. Over één ding kan alvast niet gediscussieert worden : Arno heeft muziek gemaakt en doet dat tot op vandaag nog. Rock, chanson, muziek voor meer dan 50 films,.. Het is te vergelijken met een kip in een legbatterij, het houdt gewoon niet op. Het enige verschil met de kip is dat zij enkel bruine eieren kan leggen, Arno legt er een arsenaal waar je half West-Europa paaseieren kan doen van vreten. In alle stijlen, tempo's etc..

Het moet dus niet moeilijk zijn om artiesten te vinden voor wie Arno een voorbeeld is (geweest). (ondertekenend auteur heeft ooit een voorbeeld genomen aan Arno zijn wijnverbruik in een Brussels bruin café en ondanks het feit dat het 10 jaar geleden is, sputtert m'n lever nog geregeld tegen..)

De artiesten echter die Arno als muzikaal voorbeeld zagen, gaan hem nu eren met niets minder dan een cd. Verschillende zangers en groepen werken mee aan een cd waar ze Arno's muziek interpreteren, bewerken en dan zelf spelen. Tot op vandaag tekenden volgende mensen al voor hun medewerking : Radolphe Burger, les Tetes Raides, Cali, DJ Zebra,… Maar ongetwijfeld zullen nog vele artiesten dit voorbeeld volgen. De cd zou in de rekken moeten liggen vanaf 14 februari.

Website: www.arno.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here